Broekstermaar.nl

Restaurants, bars, cafés en markten in Helsinki

Restaurants, bars, cafés en markten in Helsinki

Restaurants, bars, cafés en markten in Helsinki

Omhoog

Startpagina

7 september 2022

Ik heb deze week een beetje weinig tijd, dus hier zijn slechts een paar opmerkingen over de restaurant- en barscene van Helsinki voor iedereen die hier misschien komt voor werk of plezier …

Centrum/centrum

Fazer – Keten van chocoladewinkels en cafés door de hele stad, blijkbaar is hun chocolade legendarisch onder Finnen! Probeer de Fazerin Sinnen Cappuccino – er zit een reep chocola op de bodem van je koffie (waardoor het een soort mokka wordt) en ook nog een aan de zijkant. Juova – Funky ambachtelijke bierbar in het Kluuvi-gebied. Ik hield van het blonde Kuohuma-bier in Belgische stijl van Maistila en de Double or Nothing IPA van Mallassepät. Ihana Kahvila Baari – Leuk, gezellig café vlakbij het Senaatsplein. Leuk voor koffie en kaneelbroodjes, maar de lunches zagen er ook goed uit. Kauppatori-markt – Centrale markt voor Finse eetstalletjes.

Koffie en een vers kaneelbroodje bij Ihana Kahvila Baari

buurt Kallio

Wino – Gezellige wijnbar met bakstenen muren en kaarslicht. We genoten van alle wijnen per glas (ongeveer € 10 – 12 per stuk). Kleine bordjes om te delen voor ongeveer € 15 – waren vooral gecharmeerd van de schol met langoesten, de mousse pelmeni en de ossenhaas met spruitjes. The Bull & the Firm – Soortgelijk concept als Wino. Gezellige sfeer en goede wijnen per glas. Kleine borden waren erg klein! We probeerden alleen de bloemkool met amandel en spar, en de tomaat met aubergine. Hakaniemi markt – Net over de brug richting Kallio. Blader door de viskraam en drink een kom zalmsoep met roggebrood of pak een lihapiirakka (gevulde hartige taart) van bakkerij Eromanga. Siltanen – Hipsterbar en -locatie met een coole buitenruimte in de zomer en een jonger publiek. We probeerden een cocktail en een glas wijn, maar Onda (samenwerking met Siltanen) serveert ook eten. Tanner – Hield van de gezellige sfeer in deze bar/restaurant. We zaten aan de bar en dronken een paar glazen van de “wijn van het weekend” – een Oostenrijks-Hongaarse rode blend. Sivukirjasto – Duikbar met ambachtelijke bieren, met veel bordspellen voor mensen om te spelen. Flat no 14 – All day food-concept met een schattig interieur en vriendelijke service, we kwamen even langs voor een drankje.

Selectie van gerechten bij Wino

misschien vind je deze foodie-reizen ook leuk…

Een gids voor fijnproevers voor restaurants en bars in Rome

Een gids voor fijnproevers voor Tallinn, Estland

Source link

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *